top of page

Neked szedtem


Szilvi érezte, hogy eljött az ő ideje. Úgy döntött, hogy a tegyél-a-szomszédod-lábtörlőjére-egy-cukkinit elnevezésű nemzeti napon fog cselekedni. Ezt arra találták ki, hogy az emberek meg tudjanak szabadulni a nyár végére felhalmozódott tetemes cukkinitermésüktől. A lépés ártatlannak tűnt, de legalábbis nem direktnek. Apró kedvesség, semmi több, ami átlagos itt a tehetős kertvárosban.


Azzal semmiképp nem vádolható utána, hogy ki akart kezdeni a szomszéddal. Azt csak ő tudta, mennyire vágyott megismerni a férfit, mennyi izgalmat hozott mindennapjaiba, mióta beköltözött szembe. Már tudta róla, hogy séf, mert egy ilyen kisvárosban mindenki tud mindent. Róbertnek hívják, 29 éves és az ajnározott parti étteremben dolgozik.


Szilvi nem nagyon tudott főzni, így máris arról kezdett álmodozni, hogy a férfi ágyba viszi neki a villásreggelit. Egy szakács biztosan örül majd a cukkininak és változatosan el tudja készíteni ezt az ízetlen, semmilyen zöldséget is. Rá nemigen főztek még életében, az ex-férje alig volt otthon, aztán egyszer csak nem is ment haza többet, csak a válási papírokat küldte.


Na, azóta neki olyan férfi nem kell. Akit ő akar, az legyen a régi ellentéte.


Mióta Róbert ott lakott szemben, bemutatkoztak, és mindig váltottak pár udvarias szót, ha összefutottak. Szilvi rendszerint zavarba jött, ami negyvenen túl rég tapasztalt élményt jelentett. A férfi jóval fiatalabb volt, de ki nézi ezt manapság. Az volt a lényeg, hogy ő is biztosan érezte a szikrát. Szilvi kihallotta a hangjából, hogy zavarban van, ha köszönt.


Ez a fiatalabb, lehengerlő mosolyú egyéniség színt vitt az életébe, mióta ott volt. Öröm volt felhúzni a redőnyt, élvezet volt kilépni az utcára – egyszerre minden olyan izgalmas lett. Maga a tudat, hogy ez az isten a szomszédja, kiemelte őt a többi nő közül, mintegy irigylésre méltóvá vált a puszta ténytől, hogy ilyen csodás példány van a közelében.


Úgy képzelte, a nagy napon odasuhan a cukkinival, leteszi Róbert lábtörlőjére, majd lazán elsétál a dolgára. A férfi házát kamerák őrzik, így mindent látni fog, sőt, jó párszor vissza is nézi a felvételen Szilvit. Ezen adottságok miatt jól meg kell tervezni a jelenést. Mindenképpen ártatlanul kell kinéznie, rövid szoknyában, ami láttatja szép vékony lábát, ami olyan, mint egy huszonöt évesé, és egy fehér pólóban, ami arra utal, hogy nem öltözött ki, nincs semmi hátsó szándéka a cukkinival.


Épp csak leteszi és már megy is tovább.


Aztán amikor legközelebb találkoznak, megkérdezi a férfit, ízlett-e az ajándék. Titokban abban is reménykedett, hogy az majd átjön, miután megnézi a kamerafelvételt és akkor nem is kell spontánnak tűnően megszólítania. A férfi becsenget, megköszöni a kedvességét, és áthívja egy grillezésre tágas kertjébe, ahol egyébként is partikat szokott adni. Szilvi kis unszolásra beadja a derekát, átmegy, mert a férfi nagyon kéri. Odaát együtt elfogyasztják a fűszeres sült cukkinit házi szósszal és közben egy üveg bor is kerül.


A kamerákon végül kár volt annyit agyalni, mert nem működtek, de a séf pont akkor nézett ki egy doboz sörrel a kezében az ablakon, amikor a nő odalépett a bejárati ajtajához és letette a cukkinit, ami akkora volt, hogy két ló jóllakott volna belőle.


Így élőben látta, ahogy csábosnak szánt mozdulattal elsöpri a szeme elől a haját, miközben felegyenesedik. Nagyon jól karbantartott nő volt, férfi nem lakott vele, a háza jómódról árulkodott. Az pedig, hogy cukkinit termesztett a hátsó kertben, arra utalt, hogy nem túl izgalmas az élete.


Még akár jó fogás is lehetne. Megbecsülné. Hagyná naphosszat aludni.


Amikor a nő végre beszállt a kocsijába és elhajtott, Róbert kilépett a bejárathoz. Felvette a méretes cukkinit és átkelt vele Szilvi szomszédjához, Katához, akinek ruganyos testén és gyönyörű bőrén már akkor megakadt a szeme, amikor először meglátta.


Becsengetett hozzá és amikor a fiatal nő ajtót nyitott, széles mosoly kíséretében átadta neki a cukkinit. Azt mondta, ő maga eleget főz az étteremben, itthon már nincs kedve. Megszokta, hogy nők főznek rá, tette hozzá még kacsintva. De ne értse félre: a cukkinit azért hozza, mert nem akarja hagyni, hogy kárba vesszen. De ha Kata mégis főzni akarna neki, megígéri, hogy nem illeti szakmai kritikával.


Kata csengő hangon mondta, mennyire vonzó számára, ha egy férfi tud főzni. De ő is szívesen!


Szilvi úgy volt vele: biztosan elromlott Róbert kamerája, ezért nem keresi őt. A következő napokban nem futottak össze, nem volt lehetősége rákérdezni. Többször esett az eső, biztosan azért nem mozdult ki a férfi és hívta át grillezni. Vagy beteg. Vagy elutazott. Sebaj, a nyári eső jót fog tenni a cukkininak, lesz még termés, adhat még neki. Hetekkel később, amikorra tényleg szépen nőttek az új és egyben utolsó cukkinik, na, akkor látta meg Róbertet késő este távozni, láthatóan spiccesen, Katától.


Ő is megbontott hát egy üveg bort, azt, amit a sütögetésre tartogatott, mert különben nem ivott, és a második pohár bor után azt gondolta: hülyeség volt arról álmodozni, hogy a férfi ágyba viszi majd neki a villásreggelit.


Hülye vagy, Szilvi, gondolta, nem is szoktál reggelizni.

1 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page